Ovatko kaikki HYIP:t huijausta vai mahdollisuus ansaita?

High-yield investment program eli lyhyemmin HYIP on nettimaailmassa hyvin suosittu aihe rahanansaitsemista internetissä käsittelevillä foorumeilla. HYIP:ien maine ei ole kovin korkea ja esimerkiksi Wikipedia määrittelee termin näin: High-yield investment program (“korkean tuoton investointiohjelma”) on Ponzi-huijauksen muoto, jossa investointihuijauksessa luvataan erityisen korkeita tuottoja sijoituksille maksamalla aiempien sijoittajien tuotot uusien sijoittajien rahoilla. Yleensä hyipit kertovat saavansa tuottonsa rakennusinvestoinneista, valuuttakaupasta tai muusta vastaavasta konkreettisesta sijoitustoiminnista. Tuottoprosentit ovat korkeita, tavallisesti sijoittajalle luvataan jopa prosenttien päiväkorkoja. Tunnetuin suomalainen HYIP:n kaltainen sijoituspyramidi on ollut Wincapita.

Internetistä voi löytää satoja erilaisia hyipejä. Osa niistä on toiminut pitkään, osan tarina on lyhyt ja ne osoittautuvat huijauksiksi nopeasti. Valuuttaa.com ei suosittele sijoittamaan HYIP-ohjelmiin rahaa. Mikäli halua on kokeilla ja ottaa erittäin suureja riskejä, kannattaa kokeilla rahoilla, jotka on varaa hävitä. Rahanansaitsemisblogi on tehnyt juuri näin. Olen avannut AlertPay-nettilompakkotilin, jota käytän erilaisten HYIP-ohjelmien toiminnan seuraamiseen ja olen sijoittanut tähän projektiin 50 euroa. Voit seurata Valuuttaa.comin HYIP-projektia erilliseltä projektisivulta johon kerään saamiani kokemuksia matkan varrelta.

This entry was posted in HYIP and tagged , . Bookmark the permalink.