Ansaitse rahaa nettisivuilla tai blogista

Oletko pohtinut miten hankkia rahaa, kuten pieniä sivutuloja netistä? Onko sinulla nettisivusto tai blogi ja olet miettinyt miten saada lisätuloja niiden avulla tai esimerkiksi haluaisit saada ylläpitokustannukset katettua?

Blogin tai www-sivuston monetisointi eli “rahaksi lyöminen” on samaan aikaan teknisesti helppoa, mutta usein tulojen saaminen vaatii pitkäjännitteistä työtä ja yhteistyökumppanien tarkkaa harkintaa. Useimmissa tapauksissa helpoin tapa ansaita rahaa nettisivuilla tai saada lisätuloja blogikirjoittelusta on affiliate- eli kumppanuusmarkkinointi. Yksinkertaistaen tämä tarkoittaa sitä, että sinä mainostat ja markkinoit jotakin tuotetta tai palvelua sivustollasi tai blogissasi ja kun joku sivustosi tai blogisi kävijä klikkaa mainosta sivuillasi niin ansaitset rahaa. Useimmiten ansaitset prosenttiosuuden kävijän tekemistä ostoksista tai kiinteän provision. Joskus voit ansaita myös pelkistä mainosten tai linkkien klikkauksista tai siitä, että kävijä esimerkiksi antaa mainostajalle yhteystietonsa. Saatava palkkio, komissio vaihtelee markkinoitavasta tuotteesta tai palvelusta riippuen muutamasta eurosta tai alle aina lähes sataan euroon. Klikkauksista maksetaan yleensä muutamasta sentistä pariinkymmeneen senttiin. Sinua nettisivun tai blogin ylläpitäjää kutsutaan julkaisijaksi (englanniksi publisher).

Miten sitten saan näitä mainoksia ja mainostajia sivuilleni tai blogiini? Tätä helpottamaan affiliate- eli kumppanuusmarkkinointia tarjoavat siihen erikoistuneet yritykset, jotka välittävät usean eri yrityksen kumppanuusohjelmia. Näin sinun ei tarvitse itse etsiä mainostajia vaan nämä välittäjäyritykset hankkivat ne sinun puolestasi ja tarjoavat www-pohjaisen alustan, jonka avulla saat mainoskoodit sivullesi, pysty seuraamaan mainonnan onnistumista sekä saat ansiosi keskitetysti yhdestä paikasta. Yleensä välittäjäyritys maksaa kertyneet tulot kuukausittain, useimmilla on kuitenkin 50-200 euron välillä oleva minimitilityssumma. Näiden yritysten palvelujen käyttäminen on maksutonta ja koska kaikilla on osittain erilaisia kampanjoita, niihin voi liittyä useimpiin. Tässä esittelen palvelut, jotka toimivat suomenkielisinä ja joilla on suomalaista henkilökuntaa. Osalla ei ole toimipistettä Suomessa vaan ne toimivat esimerkiksi Tanskasta tai Ruotsista käsin:

Tradedoubler

Tradedoubler on mainosverkostoista luultavasti suurin ja suosituin. Sillä on toimisto Suomessa ja sen kautta pääset mainostamaan useita tunnettuja brändejä kuten CDON, Bookplus, If, Nelly, ebookers, Valitut Palat ja Yves Rocher. Heillä on käynnissä yli sata ohjelmaa. Käytössäsi on kattava tilastointi, tekstilinkit ja monenkokoiset bännerit. Tradedoubler maksaa kerran kuukaudessa minimitilityksen ollessa 50 euroa. Rekisteröidy tästä linkistä!

TradeTracker
TradeTracker on edellistä uudempi, mutta nopeasti suosiota kasvattanut mainosverkosto. TradeTrackerin sivujen kautta mainosbännerien ja mainoslinkkien tekeminen blogiisi tai nettisivullesi on todella helppoa. TradeTracker on suomalainen yritys. TT:n mainosverkostossa on paljon erilaisia pieniä suomalaisia verkkokauppoja, mutta myös isompia brändejä. TradeTracker maksaa kuukausittain ja minimimaksu on 25 euroa.
Liittymällä tämän linkin kautta TradeTrackeriin ansaitset heti 10 euron liittymisbonuksen!

Hanki lisää myyntiä tulospohjaisesti TradeTrackerin avulla!

Adtraction
Adtractionin verkosto kattaa Suomen, Ruotsin, Norjan Tanskan ja Puolan. Sillä on erittäin helppokäyttöinen käyttäjäliittymä ja se tarjoaa useita mielenkiintoisia mainostajia, joita ei löydä muilta mainosverkoilta. Minimitilityssumma on 10 euroa.

Adservice
Adservice on tanskalainen mainosverkosto, jolla on suomenkielinen asiakaspalvelu. Siinä mainosten laittaminen sivustolle on hieman edellistä hankalampaa, mutta verkosto tarjoaa hieman erilaisen mainospaletin kuin edelliset. Asiakkaina on muun muassa Bonnier ja InWear, sekä erilaisia laihdutus-, luontaistuote- ja pikalainatoimijoita. Adservice maksaa kerran kuussa, mutta minimitilitys on korkeahko, 200 euroa.

EuroAds
EuroAdsilla on konttori Suomessa ja suomalainen henkilökunta. Sen käyttöliittymä on suhteellisen helppokäyttöinen. EuroAds on erikoistunut erityisesti erilaisiin asiakastietoja kerääviin kyselyihin/kilpailuihin, joita kutsutaan surveyksi. Mainosverkostossa on myös tunnettuja brändejä kuten Aku Ankka, TeleFinland ja Me Naiset. EuroAds maksaa kuukausittain ja minimitilityssummaa ei ole.

2 Responses to Ansaitse rahaa nettisivuilla tai blogista

  1. Pingback: Rahanansaitsemisblogi aloittaa | Valuuttaa.com

  2. Pingback: Kumppanuusmarkkinointi eli affiliatemarkkinointi | Valuuttaa.com | rahaa internetistä

Comments are closed.