Miten aloitan kryptovaluuttojen ostamisen ja myymisen?

Päivän sana ovat kryptovaluutat. Wikipedia määrittelee kryptovaluutat seuraavasti:

Kryptovaluutta on kryptografiaan perustuva digitaalinen virtuaalivaluutta. Kryptovaluuttoja on yhteensä 1894. Niistä tunnetuin ja ensimmäinen hajautettu kryptovaluutta on vuonna 2009 luotu Bitcoin. Bitcoinin lisäksi on olemassa useita satoja erilaisia kryptovaluuttoja, joita yleensä kutsutaan vaihtoehtovaluutoiksi (”altcoins”) ja niillä saattaa olla erilaisia ominaisuuksia ja niiden käyttötarkoitus voi olla määritelty. Esimerkiksi Steemit-valuutta luotiin sisällöntuottajien palkitsemiseen vuonna 2016 perustetussa Steemit-palvelussa. Kryptovaluutat toimivat hajautetusti, eikä niitä yleensä hallitse pankki tai valtio tai muu yksittäinen taho. Ripple on pankkien luoma reaaliaikainen bruttomaksu, valuutan vaihto ja rahalähetys Ripple-verkossa. Kryptovaluuttojen arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan kryptovaluuttamarkkinoilla, johon suosion lisäksi vaikuttaa kyseisen valuutan enimmäismäärä, kierrossa olevien valuuttojen määrä, louhinnan kustannukset ja nämä vaihtelevat eri kryptovaluuttojen kesken. Kaikkien 1360:n eri kryptovaluuttan yhteenlaskettu markkina-arvo oli 17. joulukuuta 2017 noin 591 miljardia dollaria, jossa Bitcoinin osuus oli noin 54,7 % ja Ethereumin osuus oli 11,9 % kryptovaluuttojen arvosta.

Valuuttaa.com tulee kirjoittamaan virtuaalivaluutoista myöhemmin lisää.

Tällä hetkellä virtuaalivaluuttoihin sijoittaminen voi olla hankalaa, koska useat isot palvelut ovat jumissa uusista käyttäjistä.

Valuuttaa.com suosittelee käyttämään tällä hetkellä Binancea.

This entry was posted in Kryptovaluutat and tagged , , . Bookmark the permalink.