Sijoita vertaislainoihin – esittelyssä Mintos

Vertaislaina on kulutusluoton muoto, jossa yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisille yksityishenkilöille. Vertaislainassa asiointi tapahtuu kuitenkin erillisen lainanvälittäjäyhtiön kautta: lainaaja lainaa yhtiöltä ja sijoittaja sijoittaa yhtiölle rahaa lainattavaksi korkoa vastaan.

Sijoittajana voit sijoittaa vertaislainayhtiöön esimerkiksi 1000 euroa ja välittäjäyhtiö hajauttaa summan useisiin eri lainoihin. Yksityisasiakkaiden lisäksi sijoittaa voi myös yrityslainoihin. Hajauttamalla raha useisiin lainoihin, sijoittaja pienentää yksittäisen lainan aiheuttamaa luottotappioriskiä. Kannattaa huomata, että vertaislainayhtiöiden yksityishenkilöille lainaamat rahat ovat ns. pikavippilainoja, joiden asiakaskunnan luottokelpoisuus on keskimääräistä heikompaa.

Lainojen korot kuitenkin kompensoivat luottoriskiä niin, että vertaislainoihin sijoittamalla on päästy 10 prosentin molemmin puolin oleviin tuottolukuihin. Muutama vuosi sitten tuotot olivat vielä parempia, mutta edelleen korkotason on houkutteleva. Valuuttaa.com on sijoittanut suomalaiseen pörssiyhtiöön Fellow Financeen ja muutaman vuoden sijoituksen vuosituotto on ollut noin 8,5 prosenttia.

Suomessa kansainvälisesti tunnetuin vertaislainayhtiö on Latviaan rekisteröity Mintos. Mintos ei itse toimi lainanvälittäjänä vaan se on vertaislainavälittäjiä kokoava alusta. Asiakkaana voit valita noin 70 vertaislainan välittäjästä. Nämä toimivat yli 30 maassa. Mintoksen avulla pääset räätälöimään sijoituksesi eri lainantarjoajille ja eri lainoihin. Käytössäsi on Mintoksen lainantarjoajille antamat luokitukset, joiden avulla voit rajata riskiäsi tai pyrkiä suurempiin tuottoihin. Hajautuksen voi tehdä myös automaatin avulla, joilloin sivusto hoitaa sijoituksesi hajautuksen annettujen ehtojen mukaisesti. Mintos mainostaa omilla sivuillaan 11,91% tuottoa.

Mintoksen avulla on mahdollista myös myydä lainojaan eteenpäin ennen kuin ne tulevat kokonaan takaisinmaksetuiksi. Normaalisti lainoja lyhennetään kuukausittain, joten Mintos tarjoaa tasaisia tuottoja kuitenkin luottotappioriski huomioiden. Mintos on perustettu vuonna 2015 ja luotettavuutta lisää henkilöstön esiintyminen omilla kasvoilla yrityksen www-sivuilla.

Liittymällä alla olevasta linkistä Mintokseen:

>>> TUTUSTU MINTOKSEEN TÄSTÄ <<<


This entry was posted in Yleinen and tagged , , . Bookmark the permalink.