Rahaa Googlen Adsense-mainoksilla

Suosittu tapa ansaita rahaa nettisivuilla tai blogilla on Googlen Adsense -mainokset. Adsense-mainokset ovat näitä lyhyitä tekstimainoksia nettisivujen marginaaleissa ja artikkelien jälkeen joihin varmasti törmäät monilla sivuilla. Adsensen kautta tulee nykyisin toki myös kuvamainontaa. Bloginpitäjä ansaitsee Adsense-mainonnalla rahaa kun kävijä klikkaa sivulla olevaa mainosta. Eli palkkiota maksetaan pay per click (PPC) -periaatteen mukaisesti. Klikkauksen arvo riippuu useammasta tekijästä, mutta tärkein tekijä on se mitä mainostajat ovat valmiita maksamaan näkyvyydestä blogissasi. Klikkauksesta saatava palkkio voi vaihdella nollasta useisiin euroihin. Valtaosasta klikkauksia saadaan senttejä, tai joitakin kymmeniä senttejä. Summista voi päätellä sen, että ansaitakseen merkittäviä summia rahaa, sivustolla pitää olla melko hyvin kävijöitä – tai että se on suunniteltu houkuttelemaan arvokkaimpia Adsense-klikkauksia. Vielä joitakin vuosia sitten Adsense oli monen “make money online” -yrittäjän päätulolähde. Näitä optimoituja sivustoja, joiden tärkein pointti oli Adsense-tuloken maksimointi kutsutaan termillä Made for AdSense (MFA). Tänä päivänä Adsense-mainonnalla eivät mihinkään huikeisiin summiin pääse edes amerikkalaiset, Shoemoneyn 129000 dollarin Google-shekit eivät liene realismia enää nykyisin.

Miten Google sitten näyttää mainoksia sivuillasi? Sivustosi sisältö ratkaisee. Blogisi avainsanat määrittelevät mitä mainoksia näytetään … noin pääpiirteissään. Usein varsinkin suomenkielisillä sivustoilla näkee paljon “yleismainontaa”. Mikäli rahanansaitsemista Adsensella pyrkii optoimaan niin tällöin omalla sivustollaan artikkeleissaan pitäisi pyrkiä käyttämään avainsanoja joista maksetaan eniten. Amerikkalaisilla sivustoilla näiden hyvin maksavien avainsanojen aihepiirejä ovat perinteisesti olleet laki- ja talouspalvelut sekä erilaiset terveyteen liittyvät palvelut. Suomessa näitä voisivat olla vaikkapa pikavippimainokset. Adsense-mainosten sijoittelu sivun sisällä vaikuttaa siihen kuinka herkästi kävijä klikkaa mainosta. Tekstin jälkeen sijoitettu mainos parantaa sivuston klikkaustiheyttä.

Miten sitten saat Google Adsense -mainoksia sivullesi? Ensinnäkin sinun pitää avata käyttäjätili Googleen ellei sinulla sitä jo ole. Sen jälkeen mene sivulle http://www.google.com/adsense, jonka kautta pystyt luomaan mainoskoodeja, joita voit sijoittaa sivullesi. Mikäli käytät Googlen omistamaa Bloggeria blogialustana niin mainosten lisääminen on tätäkin helpompaa. Lue Bloggerin “Ansaitse rahaa”-sivulta enemmän. Adsense-mainonnassa on syytä noudattaa tarkkaan Google AdSense -ohjelmasääntöjä. Niiden rikkominen johtaa pahimmassa tapauksessa ansaittujen rahojen menettämiseen ja käyttäjätilin sulkemiseen. Google maksaa Adsense-palkkiot pankkitilille kuukausittain. Pienin maksettava summa on 70 euroa. Jos kertynyt summa jää alle sen, maksu siirtyy seuraavalle kuukaudelle.

Valuutta.comin Rahanansaitsemisblogi ei käytä Adsense-mainontaa, mutta kirjoittajan muutamalla muulla sivustolla ne tuottavat muutaman kympin kuukaudessa.

This entry was posted in Google and tagged , , . Bookmark the permalink.